Persoonlijk

Nieuw leiderschap

De overgang van klassiek hiërarchisch leiderschap naar gedeeld leiderschap is al langer gaande. Maar wat heeft dat met jou gedaan? Een ding is zeker: als ondernemer ben je zelf vaak de bottleneck van je onderneming. Jouw normen en waarden, jouw werktempo, jouw lef, jouw investeringsbereidheid, jouw kleuren binnen of buiten de lijntjes bepalen welke mensen voor jou willen werken. Maar breng je hen én zij jou ook verder? Hoe goed ken jij je klant? En je mensen? Hoe goed zet jij je soft skills in? Hoe goed ken jij jezelf? En wat jou drijft? En wie spiegelt jou weleens bloedeerlijk op je eigen gedrag?

Wij geloven in bedrijfsontwikkeling door mensontwikkeling. Medewerkers moeten weten wat de bedoeling is, niet alleen een doel of target. Je wilt immers dat ze snel kunnen reageren op veranderingen, je wilt dat ze je verwachtingen gaan overtreffen. Niet exact doen wat je ze hebt gevraagd. Eigen verantwoordelijkheid nemen. 

 

 

Met een startup uit de wereld van creatieve communicatie heeft NT de strategie voor de komende jaren kunnen bepalen. Dat is gelukt door te beginnen met de drijfveer van de ondernemer, de waarom. Deze basis heeft geleid tot een strategie die ruimte geeft aan gecontroleerde groei maar ook een explosieve toename van die opdrachten waar juist deze startup in uitblinkt.

Gedrag & Drijveren

De één bloeit op door anderen te helpen, de ander wordt juist blij van een unieke solo prestatie. Wie koerst op gevoel, waardeert andere dingen dan degene die vooral vertrouwt op ratio. Drijfveren zijn lastig waar te nemen. Soms weten we zelf niet eens wat ons werkelijk beweegt. Weten waar we werkelijk plezier en voldoening uit putten, is misschien wel de belangrijkste stap op weg naar “werken omdat het mag, niet omdat het moet”. Dat inzicht bieden je drijfveren. Alhoewel drijfveren inzicht geven in wat we belangrijk vinden, zeggen onze drijfveren niets over de manier waarop we deze behoeften proberen te bevredigen. Hoe we een en ander doen en proberen te bereiken, wordt duidelijk door je gedrag. De kracht zit in de combinatie van beiden!

Met de maten en de medewerkers van een notariskantoor heeft NT een traject begeleid waarin meer samenhang kon ontstaan tussen de maten onderling maar ook tussen de diverse expertisegebieden en de klanten van het kantoor. Leidraad hierin is de nieuw samengestelde bedrijfsstrategie geworden waarin ondernemerschap is aangezet en ingebed.

Business coaching

Een mode-woord? Daar lijk het op. Maar het is wel degelijk belangrijk om je te laten coachen op je business. Weet jij waarom jouw bedrijf bestaat? In welke behoefte je voorziet? Waarom jouw mensen bij je werken, of juist snel vertrekken? Wat er nodig is om voorbereid aan te komen in de snel veranderende wereld van morgen? Dat is wat een coach doet. De waarheid niet schuwen. Eerlijk, integer, bedoeld om jou en jouw bedrijf vleugels te geven. Het resultaat te versnellen. Wil je meer weten, bel ons dan voor een afspraak. Of laat een berichtje achter, dan bellen wij jou!

Voor een koudetechniekspecialist heeft NT een traject van enkele maanden begeleid waarin met directie en enkele sleutelfiguren een nieuw en gezamenlijk perspectief voor het bedrijf werd gevormd. In een gestructureerd stappenplan is de waarom, hoe en wat van het bedrijf boven water gekomen.

Voor de aandeelhouder van een aantal producenten van plastic producten heeft NT geadviseerd omtrent samenvoeging van deze organisaties. Vervolgens heeft NT de directies van deze bedrijven gefaciliteerd in het samenstellen van een nieuwe gezamenlijke strategie. Hierin is de lijn van de Bedrijfsnavigator gevolgd: voorbereiden, koers bepalen, de koers uitzetten, verwezenlijken van de koers en uiteindelijke de koers evalueren.

Voor een transportbedrijf heeft NT de basis gelegd om samen met sleutelfiguren uit de organisatie gezamenlijk te gaan werken aan de toekomst van het bedrijf. Door de gezamenlijke ambitie als drijfveer vast te stellen ontstond samenhang en draagvlak om verder als team te ondernemen.

Onze diensten

Je klant

Hoe gaan je mensen om met jullie klant? Wil jij meer omzet met dezelfde mensen? Of wil je in contact komen met je klant?

LEES MEER

Jouw organisatie

Hoe toekomstbestendig of ontwikkelgericht is jouw onderneming? Hoe pak je een cultuurverandering aan?

LEES MEER

Persoonlijk

Hoe goed ken jij jouw klant? Wat zijn jouw drijveren? Weet jij waarom jouw bedrijf bestaat? In welke behoefte je voorziet?

LEES MEER

Share This