Jouw organisatie

Herontdek je bedrijfscultuur

Als je bedrijf in beweging is omdat je je ambitie hebt aangescherpt, je strategie helder neergezet en de structuur van je bedrijf erop hebt aangepast dan merk je dat dit iets doet met de cultuur in je bedrijf. Cultuurveranderingen duren veel langer dan je koers wijzigen en een nieuwe strategie neerzetten. Maar het is wel de ruggengraat van je onderneming! Wij hebben veel ervaring met cultuurveranderingen en hoe je dit aanpakt. Wij doen dat ‘Rijnlands’. Wil je er meer van weten? Neem contact met ons op dan leggen we het graag uit!

Voor een nationale autoruithersteller heeft Nieuwe Tijden in een periode van meerdere jaren meegebouwd aan de vorming van een strategie en de implementatie ervan in de organisatie. Uitgangspunt om de organisatie in haar kracht te zetten, na de samenvoeging met een branchegenoot, is het eigen DNA geweest. Door telkens dat DNA centraal te stellen heeft NT actief mee kunnen werken aan een verbetering van de herkenbaarheid in de Nederlandse markt en verbetering van de samenwerking tussen hoofdkantoor en de ruim 50 vestigingen.

Voor een grote HBO onderwijsinstelling draaien we al jaren mee in de rol van ontwikkelaar om de slag naar de toekomst te maken waarin flexibeler onderwijs in al haar facetten voor studenten, docenten, medewerkers en werkveld zichtbaar wordt.

Strategie 3.0

Strategie is zo veel meer dan wat slides met holle begrippen. Een plan wat bijna letterlijk van iedere organisatie zou kunnen zijn, ook je concurrent. Een goede strategie begint bij je ambitie en je drijfveren. Niet van alleen een directie maar juist ook van je andere collega’s. Drijfveren en cultuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Denk na over waar je goed in bent, over hoe je de business zou moeten doen. Wie is je klant en wat heb je hem echt te bieden. Strategie is keuzes maken: dingen doen en andere dingen niet of veel minder doen. Daarna ga je navigeren op basis van je belangrijkste thema’s waaraan gesleuteld zal moeten worden. Denk na over indicatoren en maak een actieplan. Strategie is dus geen losse verzameling van missie/visie/strategie-kreten. Strategie is met elkaar aan de slag om tot een concreet plan te komen. Nieuwe Tijden assisteert bedrijven hierbij. Onze aanpak werkt; organisaties komen echt in beweging!

Voor een internationale fabrikant van vliegtuigmotoronderdelen heeft NT een strategietraject begeleid waarbij met drie teams simultaan werd gewerkt aan de vorming van een nieuwe strategie. We hebben daarvoor de aanpak van De Bedrijfsnavigator gekozen: een voorbereiding, de koers bepalen, de koers uitzetten, verwezenlijken van de koers en uiteindelijke de koers evalueren. Voor en na het traject hebben we een uitgebreid internationaal klantonderzoek verricht waarmee we de effecten van de strategie inzichtelijk hebben kunnen maken.

Vanuit een triple-helix-samenwerking (een grote gemeente, een werkgeversvereniging, onderwijs- en wetenschapsinstellingen) heeft NT in een meerjarig traject de verantwoordelijkheid gekregen om het bedrijfsleven in de regio te stimuleren richting verduurzaming. Vanuit de benadering dat dit soort bewegingen niet meer vanuit de ‘zuilen’ zelf gaan komen en dus niet zullen leiden tot de grote en noodzakelijke slagen, heeft NT een aanpak van samenwerking geïmplementeerd. Aan de hand van een gezamenlijke ambitie, specifiek gekozen thema’s en concrete voorbeelden in het hier en nu, is via enkele bedrijventerreinen een grotere regionale beweging op gang gebracht.

MBA voor MKB

Hoe ontwikkel-gericht is jouw onderneming? En dan bedoelen we niet dat iemand af en toe naar een netwerkbijeenkomst gaat. Of een producttraining. Nee, dit gaat over echt in beweging, in ontwikkeling zijn. Gericht zijn op de snel veranderende wereld en alle kennis en vaardigheden opzuigen die jou voorbereiden op morgen. En dat steeds weer: iedere dag leidt tot nieuwe inzichten. Zodat je onderneming groeit. Want waar in de grote ‘corporates’ medewerkers professionaliseringsuren krijgen, opleidingen en trainingen, daar schort het in het gemiddelde MKB-bedrijf nog wel eens aan. Nieuwe Tijden heeft een leergang ontwikkeld die talenten boven haalt en het resultaat van je onderneming gaat versnellen. Gedoseerd van een eerste stap naar veel meer diepgang, breed of juist zeer specifiek. In jouw tempo en in jouw tijd. Instap-klaar voor ieder MKB-bedrijf. Wil je meer weten? Dat snappen we. Dan drinken we koffie en leggen het uit. Echt contact maken is namelijk de basis. En dat werkt niet via een website. Bel of laat een bericht achter op de site!

Voor de klanten van een internationale producent uit de elektrotechnische branche verzorgt NT meerdere spreekbeurten en trainingen om bewust te worden van onder andere klantgerichtheid en een succesvolle bedrijfsstrategie. We zetten daarvoor meerdere middelen in die variëren van korte lezingen tot meerjarige academies.

Voor meerdere branche- en bedrijfsverenigingen heeft NT ondersteuning geboden op het gebied van strategievorming. Maar ook het stimuleren en faciliteren van samenwerking tussen wetenschap en bedrijfsleven is wat NT heeft gedaan. Hiervoor heeft NT meerdere inspiratie- en innovatietafels gestart en begeleid. Co-creatie is hierbij telkens het sleutelwoord.

Onze diensten

Je klant

Hoe gaan je mensen om met jullie klant? Wil jij meer omzet met dezelfde mensen? Of wil je in contact komen met je klant?

LEES MEER

Jouw organisatie

Hoe toekomstbestendig of ontwikkelgericht is jouw onderneming? Hoe pak je een cultuurverandering aan?

LEES MEER

Persoonlijk

Hoe goed ken jij jouw klant? Wat zijn jouw drijveren? Weet jij waarom jouw bedrijf bestaat? In welke behoefte je voorziet?

LEES MEER

Share This