Onze diensten

Je klant

Hoe gaan je mensen om met jullie klant? Wil jij meer omzet met dezelfde mensen? Of wil je in contact komen met je klant?

LEES MEER

Jouw organisatie

Hoe toekomstbestendig of ontwikkelgericht is jouw onderneming? Hoe pak je een cultuurverandering aan?

LEES MEER

Persoonlijk

Hoe goed ken jij jouw klant? Wat zijn jouw drijveren? Weet jij waarom jouw bedrijf bestaat? In welke behoefte je voorziet?

LEES MEER

onze diensten

Wij maken bedrijven succesvoller door te beginnen bij de klant.

Klantbeleving is namelijk de beste graadmeter om te beoordelen hoe een onderneming functioneert. Dat zijn zowel externe als interne klanten. Want buiten winnen is binnen beginnen!

Je klant

Je klant

Hoe gaan je mensen om met jullie klant? Wil jij meer omzet met dezelfde mensen? Of wil je in contact komen met je klant? 

De klantreis

Meer informatie

Je klant koopt veel meer dan alleen een product of dienst. Een klant heeft voor jou gekozen omdat er een verwachting ligt. Een verwachting die begint bij een eerste kennismaking. Hoe gaan je mensen om met jullie klant? Klopt dat beeld nog wanneer je de klant matcht met de administratie? Wat gebeurt er allemaal na de levering van het product of de dienst? Komt je klant terug en wat heb jij daar aan gedaan? Nieuwe Tijden focust meer op de hele klantreis dan alleen de (financiële) transactie. Daar liggen namelijk kansen. Wil je weten hoe? Neem contact met ons op, dan leggen we het je graag uit!

Samen met het managementteam van een applicatiebouwer van sensoren heeft NT in een uitgebreid traject van een half jaar de bedrijfsstrategie herijkt. Hierdoor kon ook de marketingstrategie worden bepaald en worden gebriefd aan een professioneel marketing- en communicatiebureau.

Meer resultaat met dezelfde middelen

Meer informatie

Wil jij meer omzet met dezelfde mensen? Het kan echt, zonder alleen aandacht te besteden aan new business. De grootste kansen voor omzetgroei liggen namelijk bij je bestaande klanten. Om daar het maximale uit te halen moet je alleen wel weten waar je moet kijken en moeten je werknemers, sales en non-sales, zich bewust zijn van de kansen. Wie is jouw beste klant?

Vanuit een langlopende relatie heeft NT samen met een producent van verlichtingsoplossingen de bedrijfsstrategie samengesteld. Uitgangspunt van de strategie is de waarom van de ondernemer en zijn collega’s. Ook bij de tactische doorvertaling is NT telkens betrokken geweest en functioneert NT als sparring-partner van de directie. Na een cyclus van vijf jaar is NT opnieuw betrokken bij de herijking van de strategie en het vervolg.

Marketing en communicatie

Meer informatie

In contact komen en blijven met je klant. Door regelmatig contact te hebben is er een kans om de verwachting van je klant te bevestigen waardoor hij terug blijft komen en graag klant blijft. Hoe doe je dat? Een advertentie in een krant is ouderwets en doet misschien iets met je imago. Maar hoe krijg je ambassadeurs? Hoe gaat een klant voor jou verkopen? Nieuwe Tijden, nieuwe mogelijkheden maar ook nieuwe noodzakelijkheden als social media… Met jarenlange ervaring en kennis op het gebied van marketing en communicatie kunnen wij je goed helpen met deze slag.

Voor een lokale hockeyclub hebben we een strategietraject begeleid waarin de levensloop van de hockeycultuur concreet is gemaakt en handvatten geeft voor de toekomst van de vereniging.

Jouw organisatie

Jouw organisatie

Hoe toekomstbestendig of ontwikkelgericht is jouw onderneming? Hoe pak je een cultuurverandering aan? 

Herontdek je bedrijfscultuur

Meer informatie

Als je bedrijf in beweging is omdat je je ambitie hebt aangescherpt, je strategie helder neergezet en de structuur van je bedrijf erop hebt aangepast dan merk je dat dit iets doet met de cultuur in je bedrijf. Cultuurveranderingen duren veel langer dan je koers wijzigen en een nieuwe strategie neerzetten. Maar het is wel de ruggengraat van je onderneming! Wij hebben veel ervaring met cultuurveranderingen en hoe je dit aanpakt. Wij doen dat ‘Rijnlands’. Wil je er meer van weten? Neem contact met ons op dan leggen we het graag uit!

Voor een nationale autoruithersteller heeft Nieuwe Tijden in een periode van meerdere jaren meegebouwd aan de vorming van een strategie en de implementatie ervan in de organisatie. Uitgangspunt om de organisatie in haar kracht te zetten, na de samenvoeging met een branchegenoot, is het eigen DNA geweest. Door telkens dat DNA centraal te stellen heeft NT actief mee kunnen werken aan een verbetering van de herkenbaarheid in de Nederlandse markt en verbetering van de samenwerking tussen hoofdkantoor en de ruim 50 vestigingen.

Voor een grote HBO onderwijsinstelling draaien we al jaren mee in de rol van ontwikkelaar om de slag naar de toekomst te maken waarin flexibeler onderwijs in al haar facetten voor studenten, docenten, medewerkers en werkveld zichtbaar wordt.

Strategie 3.0

Meer informatie

Strategie is zo veel meer dan wat slides met holle begrippen. Een plan wat bijna letterlijk van iedere organisatie zou kunnen zijn, ook je concurrent. Een goede strategie begint bij je ambitie en je drijfveren. Niet van alleen een directie maar juist ook van je andere collega’s. Drijfveren en cultuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Denk na over waar je goed in bent, over hoe je de business zou moeten doen. Wie is je klant en wat heb je hem echt te bieden. Strategie is keuzes maken: dingen doen en andere dingen niet of veel minder doen. Daarna ga je navigeren op basis van je belangrijkste thema’s waaraan gesleuteld zal moeten worden. Denk na over indicatoren en maak een actieplan. Strategie is dus geen losse verzameling van missie/visie/strategie-kreten. Strategie is met elkaar aan de slag om tot een concreet plan te komen. Nieuwe Tijden assisteert bedrijven hierbij. Onze aanpak werkt; organisaties komen echt in beweging!

Voor een internationale fabrikant van vliegtuigmotoronderdelen heeft NT een strategietraject begeleid waarbij met drie teams simultaan werd gewerkt aan de vorming van een nieuwe strategie. We hebben daarvoor de aanpak van De Bedrijfsnavigator gekozen: een voorbereiding, de koers bepalen, de koers uitzetten, verwezenlijken van de koers en uiteindelijke de koers evalueren. Voor en na het traject hebben we een uitgebreid internationaal klantonderzoek verricht waarmee we de effecten van de strategie inzichtelijk hebben kunnen maken.

Vanuit een triple-helix-samenwerking (een grote gemeente, een werkgeversvereniging, onderwijs- en wetenschapsinstellingen) heeft NT in een meerjarig traject de verantwoordelijkheid gekregen om het bedrijfsleven in de regio te stimuleren richting verduurzaming. Vanuit de benadering dat dit soort bewegingen niet meer vanuit de ‘zuilen’ zelf gaan komen en dus niet zullen leiden tot de grote en noodzakelijke slagen, heeft NT een aanpak van samenwerking geïmplementeerd. Aan de hand van een gezamenlijke ambitie, specifiek gekozen thema’s en concrete voorbeelden in het hier en nu, is via enkele bedrijventerreinen een grotere regionale beweging op gang gebracht.

MBA voor MKB

Meer informatie

Hoe ontwikkel-gericht is jouw onderneming? En dan bedoelen we niet dat iemand af en toe naar een netwerkbijeenkomst gaat. Of een producttraining. Nee, dit gaat over echt in beweging, in ontwikkeling zijn. Gericht zijn op de snel veranderende wereld en alle kennis en vaardigheden opzuigen die jou voorbereiden op morgen. En dat steeds weer: iedere dag leidt tot nieuwe inzichten. Zodat je onderneming groeit. Want waar in de grote ‘corporates’ medewerkers professionaliseringsuren krijgen, opleidingen en trainingen, daar schort het in het gemiddelde MKB-bedrijf nog wel eens aan. Nieuwe Tijden heeft een leergang ontwikkeld die talenten boven haalt en het resultaat van je onderneming gaat versnellen. Gedoseerd van een eerste stap naar veel meer diepgang, breed of juist zeer specifiek. In jouw tempo en in jouw tijd. Instap-klaar voor ieder MKB-bedrijf. Wil je meer weten? Dat snappen we. Dan drinken we koffie en leggen het uit. Echt contact maken is namelijk de basis. En dat werkt niet via een website. Bel of laat een bericht achter op de site!

Voor de klanten van een internationale producent uit de elektrotechnische branche verzorgt NT meerdere spreekbeurten en trainingen om bewust te worden van onder andere klantgerichtheid en een succesvolle bedrijfsstrategie. We zetten daarvoor meerdere middelen in die variëren van korte lezingen tot meerjarige academies.

Voor meerdere branche- en bedrijfsverenigingen heeft NT ondersteuning geboden op het gebied van strategievorming. Maar ook het stimuleren en faciliteren van samenwerking tussen wetenschap en bedrijfsleven is wat NT heeft gedaan. Hiervoor heeft NT meerdere inspiratie- en innovatietafels gestart en begeleid. Co-creatie is hierbij telkens het sleutelwoord.

Persoonlijk

Persoonlijk

Hoe goed ken jij jouw klant? Wat zijn jouw drijveren? Weet jij waarom jouw bedrijf bestaat? In welke behoefte je voorziet? 

Business coaching

Meer informatie

Een mode-woord? Daar lijk het op. Maar het is wel degelijk belangrijk om je te laten coachen op je business. Weet jij waarom jouw bedrijf bestaat? In welke behoefte je voorziet? Waarom jouw mensen bij je werken, of juist snel vertrekken? Wat er nodig is om voorbereid aan te komen in de snel veranderende wereld van morgen? Dat is wat een coach doet. De waarheid niet schuwen. Eerlijk, integer, bedoeld om jou en jouw bedrijf vleugels te geven. Het resultaat te versnellen. Wil je meer weten, bel ons dan voor een afspraak. Of laat een berichtje achter, dan bellen wij jou!

Voor een koudetechniekspecialist heeft NT een traject van enkele maanden begeleid waarin met directie en enkele sleutelfiguren een nieuw en gezamenlijk perspectief voor het bedrijf werd gevormd. In een gestructureerd stappenplan is de waarom, hoe en wat van het bedrijf boven water gekomen.

Voor de aandeelhouder van een aantal producenten van plastic producten heeft NT geadviseerd omtrent samenvoeging van deze organisaties. Vervolgens heeft NT de directies van deze bedrijven gefaciliteerd in het samenstellen van een nieuwe gezamenlijke strategie. Hierin is de lijn van de Bedrijfsnavigator gevolgd: voorbereiden, koers bepalen, de koers uitzetten, verwezenlijken van de koers en uiteindelijke de koers evalueren.
Voor een transportbedrijf heeft NT de basis gelegd om samen met sleutelfiguren uit de organisatie gezamenlijk te gaan werken aan de toekomst van het bedrijf. Door de gezamenlijke ambitie als drijfveer vast te stellen ontstond samenhang en draagvlak om verder als team te ondernemen.

Gedrag en drijfveren

Meer informatie

De één bloeit op door anderen te helpen, de ander wordt juist blij van een unieke solo prestatie. Wie koerst op gevoel, waardeert andere dingen dan degene die vooral vertrouwt op ratio. Drijfveren zijn lastig waar te nemen. Soms weten we zelf niet eens wat ons werkelijk beweegt. Weten waar we werkelijk plezier en voldoening uit putten, is misschien wel de belangrijkste stap op weg naar “werken omdat het mag, niet omdat het moet”. Dat inzicht bieden je drijfveren. Alhoewel drijfveren inzicht geven in wat we belangrijk vinden, zeggen onze drijfveren niets over de manier waarop we deze behoeften proberen te bevredigen. Hoe we een en ander doen en proberen te bereiken, wordt duidelijk door je gedrag. De kracht zit in de combinatie van beiden! Het Gedrag & Drijfverenprofiel maakt inzichtelijk hoe de individuele gedragsstijl en persoonlijke waarden elkaar versterken en verzachten.
Annemieke is gecertificeerd consultant van TTI Succes Insights. Een -internationale- organisatie die haar sporen meer dan verdiend heeft. Neem gerust een kijkje op https://ttisuccessinsights.nl.

Met de maten en de medewerkers van een notariskantoor heeft NT een traject begeleid waarin meer samenhang kon ontstaan tussen de maten onderling maar ook tussen de diverse expertisegebieden en de klanten van het kantoor. Leidraad hierin is de nieuw samengestelde bedrijfsstrategie geworden waarin ondernemerschap is aangezet en ingebed.

Nieuw leiderschap

Meer informatie

De overgang van klassiek hiërarchisch leiderschap naar gedeeld leiderschap is al langer gaande. Maar wat heeft dat met jou gedaan? Een ding is zeker: als ondernemer ben je zelf vaak de bottleneck van je onderneming. Jouw normen en waarden, jouw werktempo, jouw lef, jouw investeringsbereidheid, jouw kleuren binnen of buiten de lijntjes bepalen welke mensen voor jou willen werken. Maar breng je hen én zij jou ook verder? Hoe goed ken jij je klant? En je mensen? Hoe goed zet jij je soft skills in? Hoe goed ken jij jezelf? En wat jou drijft? En wie spiegelt jou weleens bloedeerlijk op je eigen gedrag? Ik geloof in bedrijfsontwikkeling door mensontwikkeling. Medewerkers moeten weten wat de bedoeling is, niet alleen een doel of target. Je wilt immers dat ze snel kunnen reageren op veranderingen, je wilt dat ze je verwachtingen gaan overtreffen. Niet exact doen wat je ze hebt gevraagd. Eigen verantwoordelijkheid nemen. Hoe je dat doet? Dat is nu nieuwetijds leiderschap! Laat een bericht achter op de site of bel Annemieke op 06-51258527.

Met een startup uit de wereld van creatieve communicatie heeft NT de strategie voor de komende jaren kunnen bepalen. Dat is gelukt door te beginnen met de drijfveer van de ondernemer, de waarom. Deze basis heeft geleid tot een strategie die ruimte geeft aan gecontroleerde groei maar ook een explosieve toename van die opdrachten waar juist deze startup in uitblinkt.

Share This